© 2014 - 2023, KonkurranseGuide.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart
Konkurranseguide.no - Artikkel
Konkurranse Guide
Vinn et valgfritt hotellophold
Annonse
Følg oss på facebook
Å skifte ut gamle downlights med LED gir deg garantert gevinst
Har du fortsatt gammeldagse downlights i boligen? Da er det på tide å skifte dem ut med led downlights!

Tidligere var det noen ganger vanskelig og kostbart å skifte til LED, og dessuten var fargetemperaturen og muligheten til å dimme ikke alltid optimal. I dag finnes det et stort utvalg av gode downlights med LED-teknologi på markedet.

Bytte til LED-downlights betyr lavere strømforbruk
Det kan være noen små forskjeller mellom effektiviteten til forskjellige LED-lyskilder, men i snitt vil strømforbruket til LED være omtrent 10 % av strømforbruket til en glødepære med samme lysstyrke.

Når det gjelder downlights kan denne forskjellen være litt mindre, med tanke på at det ofte brukes halogenpærer.

Uansett er det helt klart at bytte til LED vil føre til en stor reduksjon av strømforbruket. Det gjelder særlig i litt større anlegg. Hvis du for eksempel har 20 downlights med 50 watt effekt per lyskilde, vil det totale strømforbruket være hele 1 000 watt. Det er faktisk sammenlignbart med en middels stor varmeovn.

Derfor vil du uten tvil spare penger når du erstatter gammeldagse lyskilder med LED-lyskilder. Jo raskere du gjør det, desto raskere vil du også ha spart inn investeringen i nye pærer.

Gode LED-downlights kan gi bedre lys
Det er selvfølgelig fint å spare penger, men ikke til enhver pris. Det er sikkert mange som husker de klassiske sparepærene, som hadde en relativt forferdelig fargetemperatur og dessuten brukte en del tid på å starte opp.

De første generasjonene av LED-lyskilder hadde også sub-optimal fargetemperatur, men i dag er det heller omvendt.

LED finnes i alle fargetemperaturer du kan ønske deg, og dessuten finnes det LED-pærer med fargetemperatur som kan justeres.

Disse kobles til en dimmer, slik at du kan justere fargetemperatur på en enkel måte med bryteren som du allerede har på veggen. Når du sparer penger samtidig, da får du virkelig både i pose og sekk.
Kontakt oss
Om oss
Gratis vareprøver
Konkurranse Guide