© 2014 - 2023, KonkurranseGuide.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart
Konkurranseguide.no - Artikkel
Konkurranse Guide
Vinn et valgfritt hotellophold
Annonse
Følg oss på facebook
Kontakt oss
Om oss
Gratis vareprøver
Konkurranse Guide
Bli en vinner i jakten på de laveste prisene
Du kan få tak i spennende premier når du deltar i konkurranser på nett, og du kan dessuten også spare en god del penger på å dra nytte av introduksjonstilbud og gratisprøver. Det er likevel de mange valgene i hverdagen som virkelig gjør utslag i privatøkonomien.

Rimelige produkter kan være like gode som de dyre
Hver dag står vi ovenfor mange tusen store og små valg, og det er ikke rart at mennesket har utviklet en rekke automatiserte forenklinger som aktiveres uten at vi tenker på det.

Prisen på en vare blir av mange tolket som direkte koblet til kvaliteten, noe som definitivt ikke alltid er tilfelle. En rimelig pilatesball vil for eksempel gi den samme gode treningseffekten som en som kanskje koster det doble eller enda mer.

Husk også på at priser sjelden avgjøres utelukkende basert på butikkens innkjøpspris, eller kostnadene i forbindelse med produksjonen. Pris er en viktig signalfaktor, gitt at mange forbrukere benytter seg av forenklingen at høy pris er lik høy kvalitet.

Det betyr igjen at det i noen tilfeller kan være lønnsomt for butikker å sette prisen kunstig høyt – for å signalisere høy kvalitet.

Planlegg innkjøp – og unngå impulshandel
God planlegging er, ikke veldig overraskende, noe av det du kan spare aller mest penger på. Markedsføring er ofte laget for å skape en følelse av hastverk, noe som kan gjør at du kjøper ting du egentlig ikke trenger. Husk på at tilbud nesten alltid kommer tilbake.

Impulshandel er også noe de aller fleste butikker tjener mye penger. Du har sikkert lagt merke til at godteri og andre impulsvarer plasseres lett tilgjengelige ved kassene i dagligvarebutikken, og at nettbutikker også ofte prøver å foreslå flere kjøp når du er på vei til den digitale kassen.

Ta selvfølgelig gjerne en titt på slike tilbud, men ikke kjøp ting du ikke trenger. Lykke til med shoppingen.