© 2014 - 2023, KonkurranseGuide.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart
Konkurranseguide.no - Artikkel
Konkurranse Guide
Vinn et valgfritt hotellophold
Annonse
Følg oss på facebook
La jakten på billige bildeler bli til en konkurranse
Reservedeler til kjøretøy, og andre tilbehør til biler, er en produktgruppe som de aller fleste ikke har et veldig sterkt forhold til.

Det betyr også at merkeforhandlere og store verkstedkjeder kan velge priser som i noen tilfeller er svært høye, uten at noen forbrukere reagerer på det.

Her kan det være en god del penger å spare, gjør jakten på billige bildeler til en konkurranse.

Forskjellen mellom originaldeler og identiske reservedeler
Når du benytter deg av et merkeverksted, er du også nødt til å betale for såkalte originaldeler. Det betyr at bilprodusenten selger det som skal være eksakt de samme delene som bilen ble levert med.

Samtidig finnes det en rekke produsenter som lager identiske reservedeler, som skal levere den samme kvaliteten og ytelsen.

Når du kjøper reservedeler fra en frittstående forhandler på nett, som https://www.billigbilpleie.no/, kan du ofte velge mellom begge kategorier.

Dessuten vil påslaget ofte være en god del lavere sammenlignet med bilverkstedet.

Kan du skifte delen selv?
Det finnes definitivt ingen fasitsvar på hvorvidt du kan skifte en bildel selv. Noen enkle ting, som vindusviskere, bør de fleste bileiere kunne skifte selv. Samtidig er til og med vanlig hjulskift ikke like enkelt lenger, med tanke på dekktrykksensorer som må kobles til.

På generelt grunnlag kan det også være enklere å skifte deler på eldre biler. Det gjelder ikke minst enkle deler som lyspærer, og kanskje til og med bremseskiver og lignende.

Hvis du ikke føler deg trygg på å skifte delen selv, bør du sjekke i forkant at et verksted eller bilkyndig person kan ta på seg jobben.

Det er ikke alltid at verksteder er villige til å gjøre en jobb med deler du har med selv, men det skader ikke å spørre. Det kan være store penger å spare på å bare ta noen telefoner og sjekke hva som er mulig.
Kontakt oss
Om oss
Gratis vareprøver
Konkurranse Guide